Directory voor winkels & vechtsportclubs in Vlaanderen & Nederland

Manga & anime

Manga & anime
Toon alle listings of selecteer per provincie:   De Stripkever

Shopping Bruulcenter Bruul 79 2800 Mechelen België
[Lees meer]lijnseparator

Manga & anime - strips & comics

Manga zijn japanse stripverhalen. Anime is de japanse benaming voor tekenfilms. Het is afkomstig van het engelse woord animation. Manga's kunnen opgedeeld worden in aparte genres zoal Hentai, Kodomo, Seinen, Shojo, Shonen, Shonen-ai, Yaoi en Yuri. Hier vind je manga en anime strips, comics, prenten, boeken, posters, games, magazines, dvd's en andere.

Hieronder volgen enkele soorten manga's:
Hentai: dit is zowat de bekendste soort. Veel naakte vrouwen en gewelddadige seksscènes. De Japanners blijken een voorkeur te hebben voor bondage en tentacles...
Kodomo: manga voor kinderen. De meeste manga's spitsen zich toe op een iets ouder publiek, daarom hebben de kleinsten ook een eigen soort gekregen. Bij kodomo hecht men niet veel belang aan een verhaallijn, eerder aan een opvoedend karakter.
Seinen: bevatten vaak veel actie en bloederige scènes, maar ook een originele verhaallijn.
Shojo: manga voor meisjes. Luchtige tekenstijl. Romantiek en comedy zijn slechts enkele soorten in het shojo-genre.
Shonen: manga voor jongens, met veel actie. Meestal wat ruwer en minder uitgewerkt.

Iedere mangawinkel of stripwinkel biedt meerdere soorten manga en anime materiaal aan. Dit gaat van strips en comics tot prenten, cursussen manga anatomie tekenen, games, magazines, dvd's, muziek, speelgoed, posters, spelconsoles en andere japanse animatie.